Népes nemzetközi mezőnyt megelőzve az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának csapata nyerte meg a Teen Tech Awards nevű verseny nemzetközi kategóriáját.

A TeenTech a műszaki tudományok és a technológia területén alkotó fiatalokat fogja össze, akik innovatív ötleteiket és azok megvalósítását mutatják be a verseny keretében. Az idei versenyen kétezer diák vett részt, a 2017 júniusában a londoni Royal Societyben megrendezett döntőbe kétszáz csapat került. A Trefort csapata, Reményi Réka, Lipták Zoltán és Koczka Vencel 10.osztályos diákok egy mobiltelefonról vezérelhető okosházmodellel és egy vakokat segítő okosbottal pályáztak a megméretésre. Sikerüknek köszönhetően maga az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium is arany fokozatú innovációs minősítést kapott a Teen Techtől. Ilyen díja az Egyesült Királyságban is csak hat intézménynek van.

2017.október 12-én András yorki herceg személyes meghívására utazott ki újra a csapat Londonbam hogy . több más versenykategória győzteseivel együtt – ünnepélyes díjátadón vegyen részt a Buckingham-palotában. A diákokat Regele György informatikai vezetőtenár és Regele Balázs, a BME Mechatronika Tanszékének munkatársa készítette fel.

Forrás:Diop, A Dioptrans hivatalos havi magazinja-2017.november VI.évfolyam XI.szám