A polarizált lencsék merőben eltérnek a hagyományos napszemüveglencséktől.
Hagyományosan a gyártók a vákuum-fokozásos módszert alkalmazzák a lencsék hajlításához. Ezen technika eredményeképp torzulhat a viselő ítélőképessége a méretek, alakok és távolságok terén, gyakran anélkül hogy, észrevennénk. A szem próbál alkalmazkodni ehhez, így akik hagyományos napszemüveget viselnek, gyakran túlerőltetik a szemüket.

A napfény hullámokban terjed, melyek a háromdimenziós tér minden irányába rezegnek. A polarizált fény szintén terjed, de többnyire két irányba: horizontálisan és vertikálisan. A vertikális fény hasznos információt közvetít az emberi szemnek, lehetővé téve, hogy színeket és kontrasztokat lássunk. Ezzel szemben a horizontális fény „optikai zavart” okoz és vakít, mindazonáltal biztonságosan kihagyható, hiszen a látott kép szempontjából felesleges.

Az átlagos napszemüvegek csak elsötétítik a látványt. A polarizált lencsék azonban 100%-ig küszöbölik a vízszintesen visszaverődő vakító fényt, mellyel megakadályozzák a szem irritációját, a szemfáradást, hunyorgást és fejfájást.

Ha ön polarizált napszemüveget visel:

  • nincs többé vakító fény
  • javul a fénylátás és sötétebbek a kontrasztok
  • kiválóan élvezhetőek a színek: sötétebbek, teltebbek
  • jelentősen csökken a szemfáradás

polarizáció