Nagy örömmel találkozott 2009 végén a Luxottica Central Europe Kft irodájában a Gyengénlátók Általános Iskolájának képviseletében Dr. Nádrai Ágnes, Jankó-Brezovay Pálné, a Vakok Állami Intézete képviseletében Dr. Szendi Mária, valamint a Magyar Optikai Ipartestület képviseletében Gerő Rudolf és Szitáné Hosszú Ágnes.
A találkozó célja a szervezeteknek szánt adományok átadása, 150 darab gyerek, ifjúsági optikai keret a Gyengénlátók Általános Iskolájának és 250 darab napszemüveg a Vakok Állami Intézetének.

One Sight

Gianluca Francavilla, a Luxottica Central Europe Kft ügyvezető igazgatója a következő szavakkal üdvözölte a jelenlevőket:

„Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy a mai napon itt köszönthetem önöket. És külön megköszönném a Magyar Optikai Ipartestület közbejárását.
Olaszországi anyacégünk, a Luxottica Srl, a világ egyik vezető optikai keret és napszemüveg gyártója és forgalmazója. Mindemellett kiemelkedő szerepet játszik az adományozás és segítségnyújtás terén is.

A Luxottica Srl hisz abban, hogy a szem és látás problémák kezelésének lehetősége mindenki számára megadatott legyen. Alapítványa, a Onesight, olyan embereken próbál segíteni, akik számára nem elérhető az orvosi ellátás, vagy anyagilag nem megengedett számukra a szemüveg megvásárlása.

Immáron 20 éve, hogy a Luxottica dolgozói orvosokkal, partnerekkel, önkéntesekkel összefogva a világ legszegényebb régióiban úgynevezett mobil klinikák felállításával segítséget nyújtanak a rászorulóknak.
Boldog vagyok, hogy Magyarországon is lehetőségünk van arra, hogy felajánlásunkkal támogassunk olyan szervezeteket, melynek célja a látás gondokkal küzdő emberek életének, mindennapjainak minőségi javítása. Jövőre, újra, ugyanitt.”

A OneSight alapítvány munkájáról bővebben olvashat a http://www.onesight.org angol nyelvű oldalon.

Forrás: Optikai magazin 2009. december