Az IFA*-n kiállító Epson új projektoros szemüvegével egyszerre két helyet is láthatunk: azt, ami a szemünk előtt van, illetve még egyet, amit egy kamerából vetítünk a szemüveg speciális lencséjére.

Az Epson most úgy látja, hogy az öt éve fejlesztgetett okosszemüvege elsősorban arra lesz jó, hogy a dróntulajdonosok betartsák az eszközük röptetésére vonatkozó, egyre szigorodó szabályokat. Ezzel a szemüveggel ugyanis a drónpilóta folyamatosan szemmel tarthatja az eszközét, miközben azt is látja, hogy a drónra szerelt kamera mit rögzít.

Epson bt300

Most a kamera képét általában egy tabletre vetítik ki, amit a kontrollerre rögzítenek. Ez a konfiguráció veszélyes, mert el kell dönteni, hogy a tabletet bámulva operatőrködünk, vagy inkább csak a drónra figyelünk, nehogy nekirepüljünk valaminek.

A 2016 októberben boltokba kerülő Epson Moverio BT-300 eszközben már oled kijelzőről vetítik ki a képet HD (720 p) felbontásban, tehát a szemüveggel akár mozizni is lehet, és nagyon jók, élénkek a színei. A beépített kamera 5 megapixeles. A fejen viselt egységhez vezetéken csatlakozik az eszköz agya, egy Androidot futtató rendszer, néhány vezérlőgombbal kiegészítve. Persze az is fontos, hogy az új Moverio ugyanolyan jól áll az ember fején, mint a két évvel ezelőtti változat.(1)

Epson Moverio bt-300

Moverio BT-300 – egy valódi kiterjesztett valóság élmény

A Moverio BT-300 az Epson csúcstechnológiás, szilícium alapú OLED (szerves fénykibocsátó dióda) technológiáját használja, így ez az eszköz a piacon elérhető legkönnyebb OLED kijelzővel rendelkező, kétlencsés, áttetsző okosszemüveg, amely korábban soha nem látott képminőséget biztosít.

A Moverio BT-300 szemüvegnél a nem használt kijelzőterület az új Si-OLED mikroképernyő technológiának és a 100 000:1 kontrasztaránynak köszönhetően valóban áttetsző marad, lehetővé téve, hogy a megjelenített digitális tartalom tökéletesen illeszkedjen a valódi világhoz.

Az érzékelők széles választékának, többek között a headset és a vezérlő mozgásérzékelőjének, a GPS-nek, a mikrofonnak és a kamerának köszönhetően lenyűgöző és egyedi élményt biztosít.

Az innovatív vezeték nélküli szabványokkal kompatibilis (Bluetooth Smart Ready, Wi-Fi a/b/g/n/ac és Miracast) okosszemüveg könnyedén képes csatlakozni az eszközök széles választékához, hogy nagy sebességgel fogadjon tartalmat vagy adatokat.

2016-02-23-79-epsongoogle-f08bf

A BT-300 eszközön Android 5.1 rendszer fut, és lehetőség van az operációs rendszer frissítésére. Az Android operációs rendszert könnyű használni, és az erős fejlesztői közösségével rugalmas platformot biztosít az alkalmazásfejlesztéshez, hogy a tartalom-létrehozás könnyű legyen. A nagy belső memória SD kártyával bővíthető.

Nagy teljesítményű Intel® Atom™ x5 1,44 GHz-es Quad Core CPU biztosítja a gördülékeny működést, még a nagy erőforrás igényű, tartalomban gazdag alkalmazásoknál is.(2)

*Az IFA a nagyközönség előtt is nyitott fogyasztói és szórakoztató elektronikai kiállítás és vásár, ahol az okostelefonoktól a a hifi berendezéseken át a modern és okos háztartási eszközökig a legnagyobb gyártók mutatják be újdonságaikat.(1)

A cikk forrásai
1. Diop magazin V. évfolyam 10. szám, 2016. október
2. www.epson.hu

Share