A kerékpározás egyre nagyobb teret hódít napjainkban, arról nem is beszélve, hogy a kerékpárosok szinte minden elérhető fórumot megragadnak érdekeik érvényesítésére. Most egy olyan újdonságról számol be a Diop, amely a látszerész szakmát is jelentősen érinti. Leginkább talán a szemüveget viselő kerékpárosok, illetve a biciklizést és/vagy biciklistákat kedvelő optikusok figyelmébe ajánljuk a következő újítást. Megérkezett ugyanis az a szemüveg, aminek bizonyosan mindenki örülne, aki szokott kerékpározni.

Solos okosszemüveg

Az érzés olyan, mintha sci-fiben lennénk! A tekeréshez szükséges összes adatot láthatja a kerékpáros egy speciális új szemüveg belső kivetítőjén keresztül. A jó kerékpározás nem csak a jó kerékpáron, de a megfelelő kiegészítőn is múlik. Ebből indultak ki a Solos fejlesztői is, akik egy Google Glassra emlékeztető okos szemüveggel szeretnék még jobbá tenni a biciklizést.

Az eszköz a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazáson keresztül begyűjti, majd egy átlátszó kijelző segítségével a kerékpározó szeme elé vetíti az összes fontos információt, amit adott tekerésről tudni érdemes. A fejlesztők szerint a világ legkisebb ilyen kijelzője az övék, ami képes viselője szeme előtt megjeleníteni a sebességet, a megtett út hosszát, az elégetett kalória mennyiségét vagy akár a tekerés intenzitását is.

Solos app

A szemüveg, amelynek lencséi cserélhetőek, vezeték nélkül kapcsolódik a telefonhoz, működéséhez pedig egy akkumulátor biztosítja a szükséges energiát, ami teljesen feltöltve 6 óra üzemidőt garantál. A kijelzője állítható, így mindenki a maga számára legkényelmesebb módon rögzítheti. Ha pedig zavaróvá válik a látvány, elég csak az útra nézni és máris „láthatatlanná” válik a megjelenített adatsor.

Solos napszemüveg

A Kickstarteren máris több, mint 100 ezer dollár gyűlt össze az eszköz gyártásának beindításához. A szemüvegnek(hazai szállítással együtt) az újdonság erejéhez illően igen magas, 394 dolláros, azaz kb. 110 ezer forintos ára van. Szállítását októberre ígérik a fejlesztők.

Cikk forrása: Diop magazin, V. évfolyam VIII. szám, 2016. augusztus
Képek forrása: http://www.solos-wearables.com/