Ismerjük a rózsaszín szemüveget. Sokan sokszor néztek már át rajta és látták szebbnek a világot, mint a valóságban. No de mi a helyzet a piros szemüveggel? Azzal a piros szemüveggel, ami így év végén a legtöbb színházrajongó felnőttet és gyereket is lázban tart. Igen! A Játékkészítő piros szemüvegéről van szó.

2014. december 27-30 között a Tüskecsarnokban lesz látható az új magyar színházi szenzáció A Játékkészítő. A Játékkészítő egy modern mese, ahol ismert mesebeli alakok tűnnek fel egy eddig soha nem látott és hallott történetben, s melyben a színház, a tánc, a vizuális kultúra, a zene és a cirkuszművészet harmonikus egységet alkot és ahol nagyon fontos szerepet kap egy bizonyos piros szemüveg is.

A Játékkészítő

A Broadway szuperprodukcióit idéző, de minden elemében hazai színházi előadás bemutatására szövetkezett számos filmes-, színházi-, zenei és televíziós produkciókból ismert alkotó és a tucatnyi kiváló színész és énekes, akik egy rendkívül látványos és egyedi színházi élményt ígérnek decemberre.
A főbb szerepekben Alföldi Róbert, Bereczki Zoltán, Radics Gigi, Pokorny Lia, Hajdu Steve, Nagy Feró, Király Viktor, Szabó Győző, Oroszlán Szonja, Király Linda lesz látható, de a kisebb szerepekben is sok híresség tűnik fel.

A neves alkotói gárda semmit nem bízott a véletlenre. Hazánk legnagyobb színészeinek, fiatal tehetségeinek, kiváló zenészeinek, művészeinek és a könnyűzenei élet éllovasainak bevonásával álmodta színre a darabot. Az előadás egyszerre interaktív mesés kaland és pop musical, amiben a színház, a zene, a tánc, a cirkuszművészet, valamint a lenyűgöző vizualitás különleges egysége keveredik és ahol a közönség egy része is aktívan részt vehet a darab alakulásában.

A Játékkészítő - zenés akciómese

A világ felgyorsult. Színesebb, zajosabb, kaotikusabb lett. A gyerekek már óvodás korban megkapják az első tabletet vagy videojátékot. A mesék szerepét átvették az animációs filmek, a hősökből szuperhősök lettek… – a TulipánTündér Produkció célja egy olyan 21. századi “műmese” életre hívása volt, amiben a magyar és nemzetközi mesetörténet figurái, elemei, toposzai úgy jelennek meg, ahogy azokat még senki nem láthatta.

A történetben a Királylány, a Háromfejű sárkány, a Kismalac és Hüvelyk Matyi ott kornyadoznak mesevilágban, és már jó ideje aggódtak, hogy nem érdeklik a gyerekeket, lévén kétdimenziós mesekönyvfigurák. Nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugrani, szép lassan kimentek a divatból és attól félnek, elfelejtik őket.

Elhatározzák hát, hogy felkeresik a híres videojáték-készítő mestert, hiszen ha belőlük is videojáték készülne, talán újra népszerűek lennének. Segítséget kérnek egy kisfiútól, Petitől, aki mindent tud a videojátékokról, és tanácsokat ad hőseinknek, hogy tudnának modernebbek és trendibbek lenni. Együtt indulnak a Játékkészítőhöz, ám az útjuk során váratlan akadályokba ütköznek…

Share