Carl Zeiss Vision Logo

Az Apollo 11 sikeres expedíciójának 40. évfordulóját ünnepli idén a NASA. Ennek a történelmi pillanatnak a ZEISS is részese volt az esemény dokumentálásában játszott fontos szerepével.

Zeiss Footstep1961. július 21-én több, mint 600 millió néző várta a tévékészüléke előtt, hogy láthassa az emberiség első lépéseit a Holdon, és azóta a Holdon készített fényképek világhírűvé váltak. Az emlékezetes képek, mint például Neil Amstrong parancsnok lábnyoma, ZEISS lencsékkel ellátott közepes formátumú fényképezővel lettek megörökítve az utókor számára. A NASA a ZEISS lencséket kimagasló optikai tulajdonságaik és minőségük miatt választotta.

A Carl Zeiss fejlesztések, az univerzumot pásztázó teleszkópoktól a fejlett mikroszkópokig és az általuk lehetővé tett orvosi, tudományos és technológiai felfedezések alkotják a ZEISS szemüveglencsékhez felhasznált szakértelem alapját. A Carl Zeiss Vision kapcsolata az űrhajózással azonban nem merül ki ennyiben. Az űrhajósok szkafanderét az űrbeli szélsőséges körülményektől többek között Teflon alkalmazásával védték. A Teflon EasyCare antireflex réteget használtuk a SOLA lencsék kozmetikailag előnyösebb megjelenése, karcállóságuk növelése és a felületi tükröződések csökkentése érdekében.

Carl Zeiss neve már több, mint 160 éve a kiválóságot jelenti az optikai technológia területén. Számtalan úttörő innovációval és mérföldkövet jelentő fejlesztéssel fontos szerepet játszottunk abban, hogy jobban értsük a világot, amiben élünk – a makrokozmosztól a mikrokozmoszig.

Zeiss Űrhajós