Optika Hungary 2009

Az Optika Hungary 2009 három napja alatt közel 600 fő szálló vendég mellett 1331 látogató regisztrált a bejáratoknál.
Ez szép szám! Aki eljött, a szakma minden szegmensérők kaphatott egy kis szeletet. Sok újdonságot találhattunk, extramagas víztartalmú kontaktlencséket (akár multifokálisat is), csodás szemüveg-kollekciókat, dögös napszemüvegeket, csillivilli tokokat, személyre szabott multifokális lencséket, mindent tudó csodamasinákat, amelyek fúrnak, faragnak, gombot varrnak, szemrevaló boltberendezéseket, üzleti szoftvereket.

A széles kínálatból kiemelkedtek az Optika Hungary 2009 leg-leg-leg díjazottjai: az Essilor Optika Kft., a Csiszér 2002 Kft, és a Csiba Vision.
Persze lehet hogy, a helyszínen megköttetett üzletek száma elmarad a megszokottól de a gyors közvélemény kutatás alapján az szűrődött le hogy, mindenkinek megérte a megjelenés.

Az azonban legközelebb komolyabb vizsgálatot igényel, hogy mi legyen a vasárnappal. Egyértelmű húzónap a szombat! Ilyenkor van csúcsforgalom. Az üzleti vacsoráról és az azt követő buliról nem is beszélve.
A szombat esti kultúr-programokra nem lehet panasz, hiszen a látványszínháztól az ’50-es, ’60-as évek zenéin és Ungár Anikón át Presser Gáborig és a kubai táncestig mindenfajta ízű és zamatú program közül lehetett választani. A tradicionális discoról nem is beszélve, melyből rögtön kettőn is részt vehettünk, az egyik helyen MC Bibók pörgette a lemezeket,  míg a másikon a Sover ceremóniamestere tornáztatta a tömeget. Persze megint a bár volt a szűk keresztmetszet, ezen a ponton még erősen javítani kell. 

Szóval visszatérve a vasárnapra, a délelőtt még a gyógyulásé, kora délután pedig mindenki elindul hazafelé.
Így 13 óra körül már kezdődik a pakolás, a rendezvényzáró állófogadás szűk baráti koccintássá szelídül.

53 cég tette tiszteletét a rendezvényen, két csarnokban, Tihanyban. A jelentős része megállta volna a helyét bármelyik Optikai világkiállításon.

A fentieket elolvasva és aki ott járt, személyes élményei alapján valószínűleg egyenleget tud húzni az Optika Hungary 2009-el kapcsolatban. A szervezők és kiállítók egyaránt elégedettek voltak a rendezvénnyel. Nem tűztek ki maguk elé irreális számokat, de sikerült jócskán túlteljesíteni. Nagyon jó hangulatban, szórakozással, lazulással telt el a kiállítás ideje. Remélhetőleg a 2 év múlva következő Optica Hungary is hasonlóképpen fog sikerülni vagy még jobban.