1999-ben egy ausztriai vállalat lerántotta a leplet új modelljéről, a Titan Minimal Art szemüvegről. Könnyű és keretnélküli. Ezek a tulajdonságok áthágták a szabályokat a hagyományos szemüvegeket illetően, amely egyértelmű jele volt egy forradalmi kezdetnek.
Az emberek világszerte felfigyeltek erre a vadonatúj és formabontó design-ra.
A minimalizmus napjaink egyik legnagyobb hatású művészeti irányzata, mely az egyszerűség szépségét helyezi középpontba. Ezt az irányzatot képviseli a Silhouette a szemüvegek világában.

A Titan Minimal Art megváltoztatta az elképzelést arról, mivé tud válni egy szemüveg.  A Silhouette új tudatosságot teremtett, ahol a szemüveg ellentmond minden kötöttségnek és új kapukat nyit világunkra. A keret nélküli kialakításnak köszönhetően először vált lehetővé a határtalan és kényelmes látás lehetősége.

silhouette_titan_minimal_art_4A Titan Minimal Art jelentése: a kevesebb több! A bűvös szó a „nélküli”: keret nélküli, csukló nélküli, csavar nélküli, valamint majdnem súly nélküli, hiszen a szemüveg mindössze csak 1,8 grammot nyom.
Egy műalkotás sikerénél – a divatirányzatokkal szemben – a minőségi szaktudás elengedhetetlen tényező. Ettől válik a tárgy egyedülállóvá és hitelessé, amely megkülönbözteti minden mástól. Minden Silhouette modell egyedi és 260 munkafázissal készül Ausztriában, amelyből 164 folyamat szakemberek által végzett kézi munka.

A minimalizmus célja, hogy lecsupaszítson egy tárgyat minden szükségtelen elemtől és az eredeti elképzelést mutassa be a maga valójában.
A szemüvegnél ez azt jelenti, hogy a figyelem az egyén arcára helyeződik át. Nem a szemüveg, hanem a viselő személyisége van a középpontban. A szemüveg legjobb megvilágításba helyezi viselőjét anélkül, hogy személyiségéről elvonná a figyelmet. Ez a konstrukció folyamatosan inspirál mindenkit, aki csak ránéz és azt is, aki viseli. Az egyéniségek sokszínűsége miatt pedig a Titan Minimal Art korlátlan szín és formaválasztékban érhető el. Mindenki, aki ezt a szemüveget viseli, megtalálja a tökéletes harmóniát a személyiségével, bőr és hajszínével, arcformájával. Ettől válik a Titan Minimal Art szemüveg viselője személyiségének részévé és ezek azok a tulajdonságok, melyek különösen vonzóvá teszik prominens személyiségek számára is.

A minimalizáció eredménye a legjobb minőségű szemüveg, amelynek alkatrészei ugyanabból a csúcstechnológiájú titán ötvözetből készülnek, amelyet a repüléssel és űrhajózással kapcsolatos iparágban használnak. Így a Titan Minimal Art nem csak páratlanul könnyű, hanem rendkívül rugalmas, tartós és tulajdonképpen nem igényel gondozást és a viselési kényelemnek köszönhetően a Titan Minimal Art egész nap hordható bármilyen szituációban.
Tíz év fejlesztésének és a több mint 8 millió eladott példánynak köszönhetően a Titan Minimal Art sikere mára nyilvánvalóvá vált.
A Silhouette Titan Minimal Art 10. évfordulója tiszteletére megjelentette exclusive Special Edition kollekcióját. A négy keret nélküli modell egy egyedülálló válogatás, amelyek bi-colour hatású szárral és retro-futurisztikus formájú arany és ezüst bevonatú lencsékkel kerülnek forgalomba.