Systane nedvesítő szemcsepp60 év felett négy ember közül háromnál kisebb-nagyobb mértékben jelentkezhet a száraz szemre utaló panaszok valamelyike, például az égő- szúró érzés, szemvörösség, fáradtság, idegentest-érzés, sokszor paradox módon erős könnyezés.

Modern világunkig ez az elváltozás leginkább az idősebb korosztályt érintette, ám mára a fiatalok között is egyre gyakoribb a televíziózás, a monitorok, a száraz, poros környezet miatt.
Ezek a kellemetlen tünetek a páciensek életminőségét is befolyásolják, mert korlátozzák őket a munkavégzésben vagy szabadidős tevékenységeiben, mint például az olvasás.

A kontaktlencse miatti szemszárazság is gyakori probléma, számos embernél ez az oka a kontaktlencse használat abbahagyásának. A kontaktlencse-viselők között végzett vizsgálat szerint 10 perccel a lencse felhelyezése előtt, valamint a lencse levétele után alkalmazott Systane szemcsepp szignifikánsan meghosszabbította a kényelmes viselés idejét. Továbbá összességében javította a lencseviselés érzését.

A szemszárazság a látás minőségét is rontja, mert a könny az optikailag sima törőfelszín biztosításában is szerepet játszik. Éppen ezért a szemüveg rendelésekor is érdemes figyelembe venni a szemszárazság esetleges meglétét, mely például a Systane nedvesítő szemcsepp alkalmazásával egyszerűen orvosolható.

A Systane lubrikál, véd, nedvesít, regenerál és táplál is egyben, ezért ideális szemcsepp a szemszárazság tüneteinek orvoslására minden életkorban.

A Systane nedvesítő szemcsepp egy egyedülálló gélesedő és nedvesítő polimer-rendszert tartalmaz, amelyet úgy alkottak meg, hogy igazodjon az egyes betegek egyéni könnyfilm pH-jához. Ez biztosítja az optimális hatást és fokozza az enyhülést.

A könnyépülési fázisban a legtöbb nedvesítő szemcsepp növeli a könnyfilm mennyiségét, amely azonban csak átmeneti javulást okoz.
A könnyfenntartási fázisban a Systane nedvesítő szemcsepp a szem felszínén maradva stabilizálja a könnyfilmet, így hosszabb védelmet biztosít.
A Systane védőpajzsot képez a szemfelszínen, hosszantartó védelmet biztosít, ami igen hosszú megkönnyebbülést és komfortérzete nyújt.