A Hoya EyeGenius egy forradalmian új rendszer, egy komplex látásvizsgálati eszköz, amellyel a teljes látásvizsgálat (hagyományos és a binokuláris látásvizsgálat egyaránt) elvégezhető.

A már jól ismert látásvizsgálati tesztek mellett a rendszer különlegessége, hogy képes a nézővonalak nem megfelelő irányát meghatározni, ezáltal kimérni a Fixáció Diszparáció* javításához szükséges prizmás értékeket.
A vizsgálatban a páciens aktívan részt vesz, és az interaktív közreműködésnek köszönhetően még pontosabb mérés lehetséges. Ez a ma elérhető leggyorsabb megoldás a piacon a prizmás korrekció meghatározására: az eredmény akár 10 perc alatt megállapítható!

Hoya EyeGenius

* A Fixáció Diszparáció – FD

Szemünknek új kihívásokkal kell szembenéznie. A digitális eszközök képernyője előtt eltöltött idő meghosszabbodása, az eszközök közötti folyamatos fókuszváltások és a rövidülő fókusztávolságok – általában 20-30 cm – asztenópiás tünetekhez vezethetnek. Ezek közé tartozik a fejfájás, az égő szemek, a nyak és hátfájdalmak, a fényérzékenység, továbbá a nehézkes váltás a közeli és távoli fókusztávolságok között.

A nézővonalak nem megfelelő iránya, azaz a Fixáció Diszparáció számos asztenópiás tünetet okozhat. A kiegyensúlyozott binokuláris látáshoz a Fixáció Diszparáció (FD) felismerése és korrekciója elengedhetetlen, azonban az ehhez szükséges prizmaérték meghatározása kihívást jelenthet.

Hoya EyeGenius vizsgálat

Hoya EyeGenius szemüveglencsék

A speciális Hoya EyeGenius lencsekínálatnak köszönhetően eddig soha nem látott sikerrel illeszthetnek prizmás lencséket, legyen szó egyfókuszú vagy progresszív megoldásról.

A Hoya EyeGenius lencsékkel jobb minőségű binokuláris látás érhető el, minden eddiginél könnyebb a prizmás korrekció megszokása, és segítségükkel csökkennek a szem megerőltetéséből fakadó fáradásos (asztenópiás) panaszok.
A Hoya EyeGenius lencsék minden prizmás korrekcióra a legjobb megoldást nyújtják, függetlenül attól, hogy a felírt prizmaérték Hoya EyeGenius vagy egyéb vizsgálati módszerrel lett meghatározva.

A Hoya EyeGenius lencsék az alábbi termékek esetében érhetőek el:
Hoyalux iD MyStyle V+
Hoyalux iD LifeStyle V+ X-Act
Nulux iDentity V+

Eye Genius - Hoya

Mérési folyamat

A Hoya EyeGenius egy interaktív tesztfolyamaton alapul, amely közvetlenül bevonja a vásárlót a vizsgálati folyamatba, a páciens közreműködésének köszönhetően pedig még pontosabb mérés lehetséges. Ez a ma elérhető leggyorsabb megoldás a piacon a prizmás korrekció meghatározására: az eredmény akár 10 perc alatt megállapítható!

A vizsgálat közben nincs szükség prizmás próbalencsékre, így a vizsgálat kényelmesebb, mint valaha.

A prizma értékek 0,01 pdpt pontossággal kerülnek meghatározásra, és az FD értékből kerülnek kiszámításra.

Amennyiben a páciensnek nincs szüksége prizmás korrekcióra, a rendszer automatikusan figyelmeztet, ezáltal lehetővé teszi a biztonságos vizsgálatot.

A Hoya EyeGenius több, mint 60 féle vizsgálati módszert és tesztet tartalmaz:

Refrakció:
Betűk, számok, gyermek ábrák, Landolt-gyűrű, Ammon-villa, keresztcylinder pontok, stb.

Kiegészítő vizsgálatok:
Amsler rács, fényérzékenység teszt, kontrasztérzékenység teszt, Ishihara színtévesztési teszt, szürkületi látás teszt, stb.

Binokuláris tesztek:
MKH teszt ábrák, Mallett teszt, Schober teszt, binokuláris egyensúly (vörös-zöld) teszt, Random pont teszt, stb.