Biztonság és védelem vezetés közben

EnRoute lencse vezetéshez

Sokak számára az utak csak szükséges gyakorlati funkciót töltenek be, mások számára viszont vonzó, mitikus szerepet játszanak. Összekötnek minket az otthonunkkal, más emberekkel, más városokkal és a munkánkkal, de ki is szabadítanak minket a hétköznapokból, amikor utazni, nyaralni indulunk, vagy a természet felé vesszük az irányt.

Élvezze a vezetést az EnRoute szemüveglencsékkel!

Ahogy az utak egyre zsúfoltabbá válnak, és több időt töltünk a volán mögött, egyre nagyobb terhelésnek tesszük ki a szemeinket is. A kifejezetten sofőrök számára kifejlesztett EnRoute szemüveglencsék minimalizálják a vizuális stresszt, és pihentetőbb vezetési élményt nyújtanak viselőjüknek. A prémium kategóriás egyfókuszú, illetve progresszív lencsetervezésben kapható, speciálisan kifejlesztett ragyogáscsökkentő szűrővel, és opcionálisan választható kontrasztfokozó szűrő felhasználásával készülő EnRoute szemüveglencse a következő előnyöket kínálja:

A fényvisszaverődések és a szembejövő forgalom zavaró fényhatásainak nagymértékű csökkentése.
Kontrasztosabb látás és jobb fényérzékelés sötétedés után, ködben és esőben.
Tiszta, torzításmentes látómező távolra, valamint a műszerfalra vagy a tükörbe tekintve.
Zavartalan, gyors fókuszváltás és különböző távolságok között.
EnRoute Pro szemüveglencse kifejezetten a hivatásos sofőrök számára.

Vizuális igények vezetés közben

Hoya EnRoute

A Hoya konzultációs adatai kimutatták, hogy a vezetés az egyik legfontosabb tevékenység a mindennapi életünkben. A látásunk számára pedig az egyik leginkább megterhelő feladatnak számít.(1) A szemeinknek vezetés közben hatalmas mennyiségű vizuális adatot kell feldolgozniuk, valamint gyors váltásokat szükséges végezniük a közeli és a távoli képek között.

Emellett, különböző időjárási viszonyok, például a köd, az eső, a hó és a napsütés is zavarhatják a látásunkat. A szürkületben vagy sötétben történő vezetés a legtöbb ember számára kihívást jelent, de az erős fények és a ragyogás is zavaróak lehetnek. A LED és Xenon fényforrások különösen vakító hatásúak. A mélységérzékelés, színlátás és periférikus érzékelés képességei csökkennek. A fedélzeti műszerek által kibocsájtott kék fény pedig tovább csökkenti a látásélességet.

Végül fontos figyelembe vennünk, hogy a sofőrök reakcióideje 90%-ban a látásukon múlik, a nem megfelelő látási viszonyok így lassabb reakcióidőt eredményeznek. Az utakon pedig pillanatok alatt kialakulhatnak veszélyes helyzetek, ezért fontos, hogy megfelelő szemüveget viseljünk!(2)(3)

Kényelem és biztonság az utakon

EnRoute lencse

Egy kutatás(4) rávilágított arra, hogy a vásárlók gyakran azért keresik fel az optikusukat, mert nem megfelelő a vizuális komfortérzetük az olyan mindennapi tevékenységek közben, mint például a vezetés. Ahogy csökken a sofőrök magabiztossága, úgy kezdik elveszíteni a biztonságérzetüket is.

Az EnRoute szemüveglencse megoldást kínál erre a problémára, hiszen kifejezetten a sofőrök vizuális igényeihez lett kifejlesztve. Egy speciális ragyogáscsökkentő szűrővel van ellátva, amely megszűri a kék fényt, valamint nagymértékben csökkenti a műszerfal, a köztéri világítás és a szembejövő járművek fényforrásainak zavaró ragyogását és fényük szóródását. Emellett, elősegíti a szükséges fény szemüveglencséken történő átjutását, így kontrasztosabb látást és jobb fényérzékelést tesz lehetővé. A végeredmény: kényelmesebb, pihentetőbb látásélmény vezetés közben, még gyenge fényviszonyok és rossz időjárási körülmények esetén is.

Emellett, az EnRoute lencsék prémium tükröződéscsökkentő réteggel vannak ellátva, amely hatékony védelmet nyújt a karcolások ellen, továbbá víz- és szennyeződéstaszító hatással is rendelkezik.

Megnövelt látásélesség, amikor igazán számít

Vezetés közben főként előre tekintünk, ami széles tiszta látómezőt kíván meg, ráadásul a szemünk, minimális fejmozgás mellett, gyors váltásokra is kényszerül a különböző távolságok, az út és a navigációs rendszer, illetve a tükrök és a műszerfal között. A fókuszálás és újrafókuszálás pedig különösen nehéz lehet az idősebb sofőrök számára.

Az egyfókuszú és progresszív lencsetervezésben elérhető EnRoute és EnRoute Pro lencsék tiszta, torzításmentes látómezőt biztosítanak távolra, valamint a műszerfalra vagy a tükörbe tekintve is. Az EnRoute progresszív lencsék a Hoya világhírű integrált dupla felületkialakítási eljárásával kerülnek legyártásra, így szélesebb látómezőt biztosítanak, és gyors váltást tesznek lehetővé a különböző távolságok között. A Kiegyensúlyozott Látáskontroll segítségével pedig stabil képérzékelést biztosítanak a dinamikus vezetési helyzetekben is.

EnRoute Pro – a hivatásos sofőrök számára

A hivatásos sofőrök számára a Hoya kifejlesztette az EnRoute Pro-t, amely az EnRoute szemüveglencse jellemzői mellett további előnyökkel is rendelkezik:

Kontrasztfokozó szűrő a kontrasztosabb látás és jobb színérzékelés, valamint a ragyogás még hatékonyabb csökkentése érdekében.
Egy olyan lencsetervezés, amely a vásárló vizuális igényei mellett figyelembe veszi a tükrök és a műszerfal távolságát is, a még természetesebb, pihentetőbb vezetési élmény érdekében.(5)

Tapasztalja meg a különbséget!

EnRoute különbség

(1) A Hoya iDentifier segítségével, 3 éven keresztül gyűjtött Hoya adatok alapján.
(2) National Safety Council: Driving safety at night.
(3) National Highway Traffic Safety Administration: Night-timeglare and sriving performance.
(4) Kantar TNS, Hoya – A mulfifocal perspective, 2012. október
(5) Kizárólag az EnRoute progresszív lencsék esetében.