Szokványosnak éppen nem nevezhető az a szemüveg, amelyet a Porsche Design mutatott be nemrégiben, ugyanis a kiegészítő aranyból és platinából készült. A Porsche dizájnstúdiója P’8499-nek nevezte el a szemüveget.

Az autósok szemének maximális védelmére gondolt a Porsche Design, mikor megtervezte a Porsche P’8499 típusú szemüveget, amelyet inkább a tehetősebbek engedhetnek meg maguknak.
A klasszikus tervezésű kiegészítő kerete 18 karátos aranyból készült, a polikarbonátos lencséket pedig 24 karátos nemesfém borítja, ami a hozzáértők szerint teljes védelmet biztosít a káros napsugarak ellen.
Ha valakinek felkeltette a figyelmét a korántsem mindennapi szemüveg, annak bizony igyekeznie kell, hiszen a kiegészítő limitált szériában készült, mindössze 911 példányban készült. Az ára 4800 euró vagyis kb. 1,3 millió Ft.
Készült egy kissé barátságosabb összegért megvehető példány is, a P’8447, ez 18 karátos fehéraranyból van és 1995 euróért (több mint félmillió Ft-ért) kínálják. Üzletben nem lehet megvásárolni ezeket a darabokat, csak a Porsche internetes áruházában (Porsche Online Shop).
A News.infocar.com.ua szerint létezik egy orosz személy, akinek van már egy saját aranyozott Porsche 911-es kabriója és aki valószínűleg nem fog sokat gondolkozni a szemüveg megvételén, hiszen csupán autója bearanyozásához mintegy 18kg aranyat használtak fel.