Cogan – a kétmillió forintos szemüvegkeret

cogan power design pwr13A francia Yves Cogan cég elkészítette a világ egyik legdrágább szemüvegkeretét, mely kereskedelmi forgalomba kerül és a Power 13 Diamonds nevet kapta. A Power Design nevű prémium sorozat PWPR13 sikermodelljét 136 darab 1,07 karátos, különleges tisztaságú, csiszolt gyémánt díszíti, melyeket 24 karátos arany foglalatba rögzítettek. Az ékszerkeret különlegessége, hogy kiskereskedelmi ára 8000 euró, ami kb. 2,2 millió forint. A cég szerint az előzetes megrendelésre gyártott keretek iránt igen nagy érdeklődés mutatkozik a Közel-Kelet és Oroszország felől.

Joop! – Provokatív megjelenés

joop szemüvegek2010 őszétől a Joop! már nem csak lenyűgöző formájú női szemüvegeket tervez, hanem új kollekciójában izgalmas férfi-keretek is megtalálhatóak.
Az új unisex kollekció izgalmas, meglepő, fantáziadús, csakúgy, mint a Joop! design stúdió alapítója, Wolfgang Joop, az egyik leghíresebb német divattervező. A polihisztor designer kiváló érzékkel keveri a klasszikus megjelenést a legújabb divatirányzatokkal, és ezzel a kombinációval nemzetközi díjak sorát nyerte el. Szemüvegkeret kollekcióit a kreatív design,a  divatos színek és a kifinomult forma határozza meg. A szemüvegkeretek minősége és kidolgozottsága pedig igen magas színvonalú.

A Police sztrori

A Police karórákat, napszemüvegeket mindenki ismeri. Senkinek sem kell bemutatni az extravagáns és trendi modelleket. Azt viszont már kevesebben tudják ki is áll a Police márka mögött.
Bruno Palmegiani-val, a Police megálmodójával és tervezőjével Szőnyi Elemér beszélgetett a Police márka születéséről, sikeréről, múltjáról, jövőjéről és immár harminc éve töretlen sikerének titkáról.
Teljes cikk: A Police sztori


Pierre Cardin – a stílusos elegancia

Pierre  Cardin, Magyarországon az egyik legelőször megjelent, legismertebb és legelismertebb márkanév, melyhez az évek során a kortalan elegancia, igényes megjelenés, jó minőség és reális ár társult. A francia divattervező, Pierre Cardin a nagyok közül elsőként használta saját nevét üzletek nyitásához. Az haute couture-t, vagyis az egyedi gyártású, különleges divatcikkeket általa ismerhette meg a nagyközönség: ez az exkluzivitás fedezhető fel az optikai kereteken és a napszemüvegeken is. A Pierre Cardin keretek és napszemüvegek a klasszikus formákat ötvözik gazdag részletekkel, kortalan, mégis időszerű megjelenést kölcsönöznek, ötvözik magukban a tervező szemléletét és az aktuális trendet.
Sok esetben azonban szakítanak a tradíciókkal, sőt néhány modellt egyenesen a jövő designja inspirálja. A női modellek között megtalálható a most annyira divatos kétágú, villás szár, oldalt nyitott lencse, a férfi modelleknél a klasszikus pilótaforma és a dupla híd, az extra kényelmet pedig a rúgós szár biztosítja. Egyre több modellen található a tervező aláírás-logója.


Inspecs – brit tervezés, európai ízlés, modern lendület

Az 1988-ban alapított brit Inspecs célja, hogy tetszetős, kiváló minőségű, ugyanakkor megfizethető árú szemüvegeket állítson elő.
Az Inspecs-nek köszönhetően új márkák jelennek meg hazánkban az optikai piacon, melyeket változatos formai kialakítás, az élethelyzetekhez illeszkedő választék, a színek harmóniája, a felhasznált anyagok kiváló minősége jellemez.
Kínálatukban megtalálhatók a Manish Arora, Catepillar, Speedo, Animal és Vision by Conran szemüvegkeretek és napszemüvegek.
Teljes bejegyzés: Inspecs


Szemüvegkeretek a Kenmark Group-tól – az amerikai trend

Amerikának rengeteg különböző arca van. A Kenmark tervező csapata ismeri az amerikai kultúrát – a szín trendeket, márkákat, az amerikaiak választását meghatározó jól ismert ikonokat. A Kenmark amerikai szemlélettel választotta ki márkáit, mely különbözik az európai divatházakétól.
Kivételes tervezői tehetség, minőségi gyártás és az ügyfelek igényeinek tökéletes megértése révén a Kenmark olyan termékeket és szolgáltatásokat kínál, melyek sikerre segítik a látásjavítással foglalkozó szakembereket és kereskedőket.
Nem kisebb márkákat találunk kínálatukban, mint a Wolverine, Timex, Hush Puppies, República és neves tervezők munkáit, mint Vera Wang, Cynthia Rowley, Dana Buchman, Thalia vagy Jhane Barnes.
Teljes cikk: Szemüvegkeretek a Kenmark Group-tól


Area ARVIS kollekció – szemüvegek és órák, amik uralják az időt

Az Area cég fejlődése 1998. óta töretlen. A siker a sokat utazó, mindig naprakész, dinamikus menedzsment tevékenységének gyümölcse, amely lépést tart a világon éppen kialakuló divatirányzatokkal, és azokat képes olyan minőségi termékekben kifejezésre juttatni, amelyek széles célközönség igényeit elégítik ki.
Az ARVIS tökéletes azok számára, akik a legjobbat akarják az élettől, kifinomult és ragyogó módon megvalósítva azt a vágyukat, hogy kitűnjenek a többiek közül, úgy, hogy nem kell lemondaniuk az olyan férfias igényekről sem, mint a praktikum, a megbízhatóság és a minőség.
Az ARVIS olyan szemüvegeket kínál, amelyek a könnyedén elegáns stílust összehasonlíthatatlanul jó illeszkedéssel párosítják. Tökéletesen kényelmes kiegészítőt, amely alkalmazkodva viselőjének minden mozdulatához, stabilitást és harmóniát biztosít.
Teljes cikk: Area Arvis kollekció


Silhouette Titan Minimal Art – látás határok nélkül

A Titan Minimal Art megváltoztatta az elképzelést arról, mivé tud válni egy szemüveg.  A Silhouette új tudatosságot teremtett, ahol a szemüveg ellentmond minden kötöttségnek és új kapukat nyit világunkra. A keret nélküli kialakításnak köszönhetően először vált lehetővé a határtalan és kényelmes látás lehetősége.
A Titan Minimal Art jelentése: a kevesebb több! A bűvös szó a „nélküli”: keret nélküli, csukló nélküli, csavar nélküli, valamint majdnem súly nélküli, hiszen a szemüveg mindössze csak 1,8 grammot nyom.
Teljes bejegyzés: Silhouette Titan Minimal Art


Ékszerré vált szemüvegkeretek – Cango és Rinaldi

A divatszakmában már jól ismert Swarovski kristályokkal díszített termékeiről híres Cango és Rinaldi cég napszemüvegeivel és optikai szemüvegkereteivel társított ékszerszettjei jó eséllyel pályázhatnak a vásárlók kedvence posztra.
A hölgy vásárlók régi nagy álma válik valóra azzal, hogy az új, divatos szemüvegükhöz nem hosszas kutatás után kell hasonló szín- és motívumvilágú  kiegészítőket találniuk, hanem az optikusnál teljesen azonos, harmonizáló darabokat vásárolhatnak egy szettben. Ráadásul Cango és Rinaldi kollekció összeállításánál külön figyelmet szenteltek annak, hogy minden korosztály megtalálhassa a magának megfelelő fazont és stílust minden arcformához.
Teljes cikk: Ékszerré vált szemüvegkeretek


X-IDE Jelmondat: Teret a színnek!

Teret a színnek! Ez az X-IDE jelmondata a 2010-es Mido-n. Ahogy Tiziani Tabacchi, az Immagine Eyewear kreatív igazgatója meséli, idén is kísérletezés folyt a szárak, szárvégek díszítésével és újragondolásával kapcsolatban. Miközben a középrészek tudatosan változatlanul tisztán és egyértelműen kidolgozottak, a szárak eközben igazi kreatív remekművek.
Sok szín esetében találkozunk árnyalatok közbeiktatásával, így van ez a méregzöld, sárga, narancssárga vagy piros esetében. A majdnem minden X-IDE keretre jellemző élénk színek is jelen vannak természetesen, mint mindig, elsősorban a lila és a kék. Minden szár tanúságtétel a kifejezőképesség mellett de nem ad teret a harsányságnak vagy a túlzásnak. A végeredmény egy szuper-könnyű, kényelmes X-IDE szemüveg, amit öröm viselni.
A technikai és esztétikai megoldások minden X-IDE modellt egyedivé és különlegessé tesznek, a bőrbetétek, vágási megoldások és egyéb technikai bravúroknak köszönhetően minden szemüveg különleges és egyedi dizájn – használati tárgy.


Jai Kudo és JK London szemüvegkeretek és napszemüvegek

2010 februárjától a Jai Kudo és JK London szemüvegmárkákat a Licon kft képviseli.
A Jai Kudo márkát a modern nagyvárosi környezet és a pillanat szelleme inspirálta. Megjelenése kifinomult ízlést, tiszta vonalakat, precizitást és időtlen eleganciát sugall.
A JK London kifejezetten a 16 és 24 év közötti korosztály számára készült, a kereteket a vibráló színek, érdekes részletek és élvonalbeli kidolgozás jellemzi.
Teljes cikk: Jai Kudo és JK London szemüvegek


ENERGIE !

A legújabb trendeket képviselő olasz divatház új modellekkel bővítette napszemüveg kínálatát.
Az Energie tervezőinek 2010-ben is sikerült olyan ütős napszemüvegeket alkotni, melyek a manapság igen népszerű ’70-es ’80-as évek divatját ötvözik a márkára jellemző vagány, lezser stílussal. E remek szimbiózis eredményeként létrejött napszemüvegek és optikai keretek tökéletes kiegészítői az ENERGIE népszerű farmer, cipő és egyéb divatruházati termékeinek.
Teljes bejegyzés: Energie


Új modellek – Henri Coombes

Bővítette választékát 2010-ben a Röhm Group. A klasszikus keretek mellett új modellekkel jelentkezik a Henri Coombes, Röhm Image, Rush. (ami a korábbi Eyecons márkát váltja fel) és Harry’s kollekció! A megbízható minőség és igényes kidolgozás megtartása mellett kiemelt figyelem jut a divat követésére is.
Henri Coombes – időtlen design
A márka nevét egy kortárs mauritiusi festőművészről kapta, aki maga tervezi a kollekció dizájnvilágát.
A kollekciót azoknak készítették, akik számára a kiegészítő nem egy részletkérdés, hanem úgy gondolják, hogy megkülönböztető jelleget kölcsönöz viselőjének, stílusával annak  egyéniségét, egyediségét hangsúlyozza.
A keretek teljesen egyediek, nagy figyelmet fordítottak a részletek kidolgozására és hogy megjelenésében kövesse az aktuális trendeket. Az egyszerűség és az elegancia találkozása adja meg a kollekció kreatív kisugárzását.


Mercedes Benz optikai szemüvegkeretek


merci

A Mercedes Benz méltán világhírű autóiról, melyeket mindig is a technikai és biztonsági megoldások úttörőjének tartottak. Az autók világában megszerzett hírneve mellett a cég három új termékcsaládot alkotott az elmúlt években, amelyek a minőség, a tartósság és a használhatóság hármas kritériumát is teljesítik. Ezek a termékek a karórák, a kézzel készített bőr kiegészítők és az elegáns szemüvegkeretek.
A Mercedes Benz termékek közös jellemzője a modern design és a klasszikus, időtlen stílus. Az új Mercedes Benz luxus szemüveg kollekció olyan magas minőséget jelenít meg szemüvegeiben, mely ritkán tapasztalható.
Teljes cikk: Mercedes Benz optikai keretek


Új Hannah Montana és High School Musical szemüvegkeretek tiniknek

Még el sem múlt a legutóbbi tini őrület, a Walt Disney Pictures -nek köszönhetően újabb egész estés film dobogtatja meg a fiatalok szívét. A kettős életet élő tinisztár Hannah Montana (High Scool Musical) nyomdokain evezve robbant be a köztudatba, és úgy tűnik a sorozat után a mozifilm sikereinek sem szabhat semmi sem határt.
A tini – őrület azonban nem csak a képernyőkön hódít, már az optikai piacon is megvetette a lábát. Hannah Montana nevével fémjelezve fiatalos, divatos szemüvegek és napszemüvegek kerültek forgalomba a fiatalok nagy örömére.
Teljes cikk: Hannah Montana és High School Musical szemüvegkeretek tiniknek

A film és Hannah Montana nevével fémjelzett szemuvegkeretek már megtalálhatók itt.

Miss Sixty optikai szemüvegkeretek

miss60

A Miss Sixty divatcéget Wichy Hassan és Ranato Rossi olasz designerek alapították 1991-ben. A divatcég a temperamentumos és érzéki olasz divat ihletésével készíti termékeit, elsősorban női ruházati termékeit, farmert, cipőt, táskát, parfümöket, órákat és egyéb kiegészítőket is.
A Miss Sixty pontosan tudja, milyenek az igazán sexy és nőies nők, ezért az új Miss Sixty szemüveg kollekció vidám és káprázó. A különösen testhez álló és lekerekített lencsék jellegzetes vonása majdnem minden modellnek, melyek többféle stílussal elégítik ki a Miss Sixty hölgyek folyamatosan változó igényeit, akik kedvelik az egyedi megjelenést.
Teljes cikk: Miss Sixty optikai szemüvegkeretek