Még több szemcseppet találnak oldalunkon IDE kattintva.

Presbiópia és szemszárazság – a megoldás Systane szemcsepp
60 év felett négy ember közül háromnál kisebb-nagyobb mértékben jelentkezhet a száraz szemre utaló panaszok valamelyike, például az égő- szúró érzés, szemvörösség, fáradtság, idegentest-érzés, sokszor paradox módon erős könnyezés.
Modern világunkig ez az elváltozás leginkább az idősebb korosztályt érintette, ám mára a fiatalok között is egyre gyakoribb a televíziózás, a monitorok, a száraz, poros környezet miatt.
Ezek a kellemetlen tünetek a páciensek életminőségét is befolyásolják, mert korlátozzák őket a munkavégzésben vagy szabadidős tevékenységeiben, mint például az olvasás.
A szemszárazság a látás minőségét is rontja, mert a könny az optikailag sima törőfelszín biztosításában is szerepet játszik. Éppen ezért a szemüveg rendelésekor is érdemes figyelembe venni a szemszárazság esetleges meglétét, mely például a Systane nedvesítő szemcsepp alkalmazásával egyszerűen orvosolható.
A Systane lubrikál, véd, nedvesít, regenerál és táplál is egyben, ezért ideális szemcsepp a szemszárazság tüneteinek orvoslására minden életkorban.


Eye Protect liposzómás szemspray a száraz szem kezelésére

Magyarország majd egytizedét érinti a már világszerte civilizációs betegségnek számító szemszárazság. A vörös, irritált szem – égő, viszkető, fáradt érzéssel párosulva, időnként fényérzékenység, homályos látás kíséretében – olyan tünet, mely kezelésre szorul.

Az Eye Protect liposzómás, A és E vitaminos szemspray különlegessége, hogy nem a könnyet pótolja, hanem a könny párolgását akadályozza. A liposzómák segítségével a sérült könnyfilm természetes, a Mnelbom mirigyek által termelt olajos lipidrétegét helyreállítja, ezáltal 80-85%-kal csökkenti a vizes réteg párolgását és ezzel a könnyvesztést – ami csökkenti és kezeli a szemszárazság tüneteit.
Teljes bejegyzés: Eye Protect liposzómás szemspray


Visine – Életet ad a szemnek

Napjainkban egyre gyakoribb a fáradt és száraz szem tüneteinek kialakulása, mivel nő a számítógépek használatának elterjedése, fokozódik a monitor előtti munkavégzés ideje. A stressz, a hosszas koncentráció, a ritkább pislogás is mind hozzájárul a szem egészséges állapotának megváltozásához, továbbá a kedvezőtlen környezeti hatások, mint pl. a rossz megvilágítás, az alacsony páratartalom, a légszennyezettség. Ezért a szakemberek a Visine szemcseppek széles választékát alakították ki a tünetek és a kellemetlen érzés mérséklésére.
Teljes cikk: Visine szemcseppek


EYEYE Hydraclair szemcsepp

Szinte mindenkivel előfordul időnként, hogy a szeme száraz, ég, viszket vagy egyszerűen csak nagyon fáradt. Ennek számos oka lehet, de bármi legyen is az, az EYEYE Hydraclair magas szintű gondoskodásban részesíti szemét és plusz energiát nyújt a fáradt szemnek!
Teljes cikk: Eyeye Hydraclair

 


Aquify szemcsepp kontaktlencséseknek

Aquify szemcsepp kontaktlencséseknekKontaktlencsét viselve az embernek néha kényelmetlen érzése támad. Ekkor azonban nem a kontaktlencse a hibás, hanem a szükséges nedvesség hiánya miatt a lencse és a szemgolyó közötti súrolódás növekszik. A súrlódás csökkentésére szolgál az Aquify szemcsepp, amely kényelmes a kontaktlencse-viseléshez.
A számítógép képernyője előtt dolgozva vagy a televíziót nézve az ember ritkábban pislog, de a huzat vagy a légkondicionáló is kiszáríthatja a szemet és a kontaktlencsét. Az Aquify használatával viszont  a szem egész nap megkapja a szükséges nedvességet.


Oxyal műkönny

Szemfáradtság, környezeti ártalmak, légkondicionálók, PC-monitor, sportolás, hideg-meleg szél, szennyezett levegő, kozmetikai beavatkozások, valamint szolárium okozta szemirritáció csökkentésére.
Az Oxyal szemfelszín síkosító műkönny hyaluronsav (0.15%) tartalommal. A szemcsepp hyaluronsav tartalma nem állati eredetű, fermentációval állítják elő. Az Oxyal szemészeti aktivitását a Protector optimalizálja. A Protector filmképző polymer, amely kiegyensúlyozott elektrolit és kismértékben hypotóniás környezetben a biológiailag lebomló Oxyd konzerválószerrel optimálisan hosszabbítja a szem komfortérzetét. Ez megnöveli a hylaruonsav hatását, valamint optimalizálja az Oxyal viszlo-elasztikus előnyeit.
Teljes bejegyzés: Oxyal műkönny